Hírek

2015.05.05. 06:33

Nyitott szertárkapuk napja a tűzoltóságokon

A tavalyi évhez hasonlóan idén is sok érdeklődőt vonzott a „Nyitott szertárkapuk” program. Május 4-én, Szent Flórián napja alkalmából a megye hivatásos- és önkormányzati tűzoltóparancsnokságai nyílt napot tartottak a tűzoltólaktanyákban. A rendezvény keretében közel 750 gyermek és felnőtt tett látogatást a tűzoltóságokon.

A nyílt napon a látogatók megtekinthették a tűzoltóparancsnokságok állandó kiállításait, a tűzoltógépjárműveket, a gépjárműfecskendőket és a különleges készenléti szereket. A gyermekek felpróbálhatták a védőfelszereléseket, a tűzoltósisakot és belebújhattak a tűzoltó védőruhába. Bepillantást nyerhettek továbbá a tűzoltók napi feladataiba, megfigyelhették, hogyan indul egy riasztás, hogyan csúsznak le a tűzoltók azon a bizonyos csúszdán, és miként készülnek fel két perc alatt az indulásra.

A program célja, hogy az érdeklődő gyermekek és felnőttek megismerkedjenek a tűzoltók mindennapi tevékenységével, munkájával, életével, ezáltal is növelve az állampolgárok biztonságkultúráját, biztonságérzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!