Hírek

2015.05.02. 10:39

10-szer utazhatná körbe a világot a szombati lottónyereményből – További tippeket is adunk, ha ön nyerne

4,2 milliárd forint az e heti ötöslottó főnyereménye, amelyet több millió szelvénytulajdonos szeretne megnyerni. Ön mire költené? Íme néhány tipp.

Lisztmayer Zsófia

Aki stabil befektetésre vágyik a lottónyereményből származó milliárdjaiból, akár aranyba is fektetheti a pénzét. 10 millió 261 ezer forintba kerül ugyanis egy egykilós, színarany tömb. A nyereményből – a jelenlegi árfolyamon – 415 tömböt vehetne a nyertes, bár érdemes volna eggyel kevesebbet beszerezni, így a maradék összegből az aranytömbök tárolását is meg lehet oldani.

Az autók szerelmesei az e heti nyereményből akár egy old timer Ferrari 250 GT SWB-t is megvásárolhatnának, de azzal számolniuk kell, hogy akkor másra nem igazán futja majd a milliárdokból. Néhány hónapja egy nemzetközi aukción ugyanis több mint négymilliárd forintot fizettek azért a típusért, amelyet Alain Delon is vezetett egykor. Mindössze 37 készült a háromliteres V12-es motorral hajtott, 280 lóerős gyönyörűségből.

Az egyik nagy ingatlanhirdetési portálon 393 millió forintért találtam rá az egyik legdrágább eladó vasi ingatlanra. A Kemenessömjénben található szecessziós stílusú lakóépülethez egy ezer négyzetméteres terület is tartozik: egyebek között egy 6,5 hektáros erdő és szántó, valamint egy igényesen kialakított angolpark is. Százmillió forintból egy felújítandó irodaépületet is vásárolhat a szerencsés. Az ingatlanban egy 50 lakásos társasházat vagy egy saját szállodát is ki lehetne alakítani. A maradék pénzből pedig bőven futná a felújításra, ráadásul a földtől leginkább elrugaszkodott lakberendezési és belsőépítészeti vágyait is megvalósíthatná a tulajdonos.

Akinek azonban nyűgöt jelentenek a régi, patinás épületek, gondolkodhatnak modern bérházakban is: 21 tízemeletes házat lehetne venni Szombathelyen a 4,2 milliárdból, ha úgy számolunk, hogy egy emeleten három lakás (két kicsi és egy nagy) körülbelül 20 millióba kerül, tehát mindössze 200 millió egy tízemeletes.

Amennyiben a lottó nyertese imádja a táskákat, akkor egy egészen különleges retikült is megvásárolhat a több mint négymilliárd forintos nyereményből: az 1001 éjszaka névre hallgató Mouawad táska, amelyet 4517 gyémánt díszit, 3,8 millió dollárba, vagyis csaknem egymilliárd forintba kerül.

Azok, akik inkább a világ megismerésére költenék milliárdjaikat, luxusutakban is gondolkozhatnak: a fellelhető legdrágább világ körüli út jelenleg 406 millió forintba kerül, természetesen egy személyre. Erre azonban időt is kell szánni, mivel két évig utazgathatunk belőle, és 962 világörökségi helyszínre juthatunk el. Az utazás fáradalmait pedig luxusszállodákban pihenhetjük ki. A magányos nyertesek tíz alkalommal vehetnek részt ezen az életre szóló élményt kínáló túrán a lottónyereményből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!