Hírek

2015.06.18. 14:45

„Hagyjuk magunkat szeretni, és szeretni fognak a gyerekek” – A sárvári Takács Ferenc lett az év tanára

Szombathely – „25 éve a pedagógusi pályán lévő emberként elmondhatom, hogy érdemes volt ezt a hivatást választanom” – Olvasóink a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola pedagógusát, Takács Ferencet választották meg az év tanárának.

Lisztmayer Zsófia

2015-ben Takács Ferencre érkezett a legtöbb szavazat, ezért ő vehette át szerkesztőségünkben az év tanárának szóló oklevelet, valamint az ajándékot: egy kétnapos wellnesspihenést a királyok városában, Székesfehérváron. Amikor telefonon keresztül értesítettem az elnyert címről, a pedagógus szinte szóhoz sem jutott: egyértelmű volt a meglepődése, majd hamarosan a boldogsága. Takács Ferenc elsősorban a szüleinek hálás: bár édesapja már csak föntről láthatja sikereit, édesanyja szeretetéből ma is sokat merít. Szülőfaluja, Ikervár pedig különleges szerepet tölt be szívében.

– Mindenképpen szeretnék köszönetet mondani a kollégáimnak, hiszen nélkülük nem ment volna: egy pedagógus sikere sosem egyéni munka.Természetesen köszönetet szeretnék mondani azoknak is, akik szavaztak rám. És köszönöm a Vas Népének, hogy egy kicsit ránk, tanárokra irányítják a figyelmet, és nem csak a fizetésemelések kapcsán merül fel a nevünk. Üzenem minden hónap tanára nyertesnek, hogy gratulálok nekik, ők ugyanúgy nyertesei ennek az akciónak  – mondta el a pedagógus.

Varga Nóra szerkesztő adta át csütörtökön Takács Ferencnek az oklevelet, valamint a nyereményt. Fotó: Lisztmayer Zsófia

Takács Ferenc a Facebookon vette észre, hogy valaki az év tanárának jelölte őt. Megköszönte, hogy gondoltak rá, de tudatosan nem szólt senkinek a szavazásról: úgy gondolta, hogy ha jár, akkor jár, ha nem, akkor más biztosan jobban megérdemli.

– Mindig elmondom, hogy nem vagyok tökéletes. Hibázok én is, és mindig lehet jobban, meg többet tenni. Minden pedagógustársam a saját pályáján vetélkedik azért a szeretetért, amit megkaphat a diákjaitól, így vagyok ezzel én is. A pályám során igyekeztem megtalálni azokat a „körön kívüli” gyerekeket, akiket nem vesznek észre, és a rossz jegyeik, a diszgráfiájuk vagy a diszlexiájuk miatt lógnak ki a sorból. De ezeknél a gyereknél is meg lehet találni azt, amivel hasznosnak érezhetik magukat.

Hagyjuk magunkat szeretni, és szeretni fognak a gyerekek. Minden pályakezdő kollégámnak csak ezt tudom üzenni – tette hozzá az év tanára.

Takács Ferenc nyáron sem pihen, hiszen 150 gyermek balatoni táboroztatása után kezdődik a felkészülés: idén ugyanis részt vesznek a diákokkal a Nádasdy Történelmi Fesztiválon. A sárvári általános iskola pedig a következő tanévben ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Az év tanára ezért felkeresi azokat a kollégáit, akik szerepet játszottak az iskola történetében, és akikkel együtt szeretnék megünnepelni az évfordulót. Takács Ferenc a családjával a Balatonra készül, de nagyon szeretne eljutni lányaival és feleségével Krakkóba vagy Prágába, ám ez utóbbi azon múlik, hogy mennyire érnek rá lányai. És persze nagyon várja, hogy a nyereményét is felhasználják, és feleségével Székesfehérvárra utazzanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!