Hírek

2015.06.02. 08:22

Viperával verte fejbe a csörötneki bálozót? – Akár börtönbe is kerülhet a vádlott

Csörötnek - A Vas Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2014. szeptember 27-én a településen rendezett szüreti bálon egy viperaszerű eszközzel bántalmazta a sértettet, amelynek következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Bajdó Bettina

A vádirat szerint a vádlott a bálban barátai társaságában szeszes italt fogyasztott, és miután meglátta, hogy édesapja egy régebbi haragosával vitatkozik, azzal a szándékkal, hogy ezt a férfit megverje, az édesapjával együtt megkergették. A sértett ezt látta, és megjegyezte, hogy nem szép dolog, ha többen támadnak valakire, ráadásul úgy, hogy annak kiskorú gyermekei is ott vannak. Ezt követően a vádlott édesapja számon kérte a sértettől, hogy miért avatkozik az ő dolgába, és ebből vita kerekedett.

21 órakor tűzijátékkal ért véget a bál, majd a sértett elindult a tömeg felé. Ekkor hátulról odafutott hozzá a vádlott, és egy viperaszerű eszközzel fejbe ütötte. Az ütéstől a földre került, majd a fejére a vádlott még egyszer lesújtott és elmenekült a helyszínről.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló, négy-hat hónap tényleges gyógyulási idejű, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértéssel vádolta. A főügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a vádlottal szemben nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés miatt korábban kiszabott próbára bocsátást szüntesse meg a törvényszék. Továbbá vele szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, valamint a közügyek gyakorlásától eltiltást szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!