Hírek

2015.07.15. 16:08

A legtöbb bemutató kész átverés

Szombathely - Akár több százezer forintot is kicsalhatnak a vásárlóktól az árubemutatók lebonyolítói, pedig 14 napon belül lenne esély a pénz visszaszerzésére.

Lisztmayer Zsófia

Ha személyes tapasztalata nincs is mindenkinek a termékbemutatókon előforduló csalásokról, bizonyára sokan hallottak már róla ismerőseiktől, rokonaiktól. Aki azonban nincs tisztában a vásárlási mód veszélyeivel, azt könnyen megfoszthatják egy egész kis vagyontól.

Dr. Szilágyi Ildikó osztályvezető szerint naponta telefonálnak olyanok, akiket becsaptak egy ingyenes termékbemutatón. Fotó: Szeniczey-Tamasits Dorottya

Szerdán délelőtt Szombathelyen a Vas Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályának egyik termében tartottak előadást az ingyenes termékbemutatók veszélyeiről. Dr. Szilágyi Ildikó, a Fogyasztóvédelmi Osztály vezetője elmondta: a termékbemutatókon résztvevők fele elégedetlen valamivel kapcsolatban, és sokan vannak, akik nem tudják végül visszaadni a megvásárolt terméket, így pénzüket sem kapják vissza. Van azonban egy fontos dolog, amiről mindenkinek tudnia kellene: aki pórul járt, 14 napon belül elállhat a vásárlástól.

Mint megtudtuk, az esetek többségében a megvásárolt termék minőségével van gond, de gyakran fordulnak elő jogsértések is: például, ha a valóság ellentmond a tájékoztatásnak, vagy, ha gyógyászati segédeszközt próbálnak eladni. Sok esetben, ha valaki utólag reklamálna, sehol nem találja az illetékeseket, mivel hamis elérhetőséget adtak meg. Többek között ezért is szigorodnak a termékbemutatókkal kapcsolatos szabályok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!