Hírek

2015.08.14. 15:56

A 90 éves Sill atyát köszöntötték

Szombathely - Dr. Puskás Tivadar rendszeresen felkeresi és felköszönti a szombathelyi szépkorúakat, a napokban a ferences lelkipásztornál, Sill Aba Ferencnél járt.

A polgármester a vasi megyeszékhely vallási életének kiemelkedő alakját, Sill atyát köszöntötte 90. születésnapján. A ferences lelkipásztor nemrég vasmisével ünnepelte 65 évvel ezelőtt induló papi pályafutásának évfordulóját.

Sill Aba Ferenc Csallóközcsütörtökön született, 1941-ben lépett be a ferencesek Szűz Máriáról nevezett rendtartományába. Búcsúszentlászlón volt novícius, majd Szombathelyen, a rend főiskoláján és a Hittudományi Akadémián végezte a teológiát. Szentelése után a Szombathelyi Egyházmegyében szolgált lelkipásztorként, mert ferencesként nem tevékenykedhetett. 1986-tól a székesegyház plébánosa volt.

Dr. Puskás Tivadar nem csak vitt, kapott is ajándékot: Sill atya egy könyvvel lepte meg a szombathelyi polgármestert. Fotó: Médiaközpont

– A Püspöki Palotából jöttem ide, a Ferences rendházba, és itt a plébánosi teendőket végeztem. Azóta is – most már nyugdíjasként – amit szükséges, a tőlem telhetőt örömmel és szívesen végzem – fogalmazott az ünnepelt.

Az eddigiektől eltérően az ünnepelt is megajándékozta a felköszöntésére érkezett polgármestert. A 2010-es esztendő vasi emberének megválasztott Sill atya a 200 éves Szombathelyi Egyházmegye emlékkönyvével lepte meg dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármestert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!