Hírek

2015.08.05. 14:34

Nem megy börtönbe a Váci utcai késelő - A megkéselt férfi pénzbüntetést kapott

Szombathely – Két év börtön, végrehajtásában négy évi próbaidőre felfüggesztve – ez azt ítéletet mondta ki a Szombathelyi Törvényszék a fiatalemberre, aki hasba szúrt egy másik férfit. Az ítélet még nem jogerős.

Bakos Ágnes

Gyorsított eljárásban született ítélet a késeléses ügyben, az eset alig egy hónapja, július 7-én történt a Váci Mihály utcai szolgáltatóháznál.

Két és fél óra alatt lezajlott a tárgyalás szerdán, de az indulatok nem csitultak.

Nem új a két férfi ismeretsége, az első hírek arról szóltak, hogy szerelemféltés állt az eset hátterében.

Mint a tárgyaláson kiderült: a megkéselt férfi baráti kapcsolatot ápolt a hölggyel, akinek az akkori vőlegénye – ma már férje – nem nézte jó szemmel a barátságot. Feszült volt a viszony a két fiatalember között, egy korábbi tettlegességről is szó esett a tárgyaláson. A nő, aki miatt verekedett a két férfi, azt vallotta, hogy nem volt semmilyen kapcsolata a megkéselt fiatallal – miközben 69 oldalnyi online üzenetváltásukat tartalmazta a vádirat. Titokban találkozgattak: kávézásokról, sétákról, vásárlásokról szólt a barátság – de a fiú állítólag többet akart.

Tavaly nyáron állította le a „barátkozást” a nő vőlegénye. Kimondatlanul is kerülte egymás társaságát a két férfi – ez derült ki a vallomásokból. Aztán a nő munkahelyén, a Váci utcai boltnál összetalálkoztak a bizonyos júliusi estén. A vőlegény a menyasszonyát várta, a férfi vásárolni indult – ez utóbbit volt, aki cáfolta. A férfiak egymásnak estek, a dulakodás hevében előkerült a kés, amivel megszúrta a vőlegény az egykori barátot. A bolt biztonsági kamerája rögzítette az esetet, így az nem volt kérdéses. A verekedést, mint kiderült, a megkéselt fiatal kezdte, így lett sértettből gyanúsított, garázdaság miatt.

A késelőre kimondott ítélet: két év börtönbüntetés, végrehajtásában négy évi próbaidőre felfüggesztve, valamint 100 ezer forint. A megkéselt fiatalember pénzbüntetést kapott a garázdaság vétség ügyében: 240 ezer forintot kell fizetnie.

A megkéselt fiú ügyvédje még nem adott választ, erre három napja van.

Ez azt jelenti, hogy az ítélet még nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!