Hírek

2015.08.20. 18:21

Népek táncairól szólt az ünnep Sárváron

Sárvár – A barátság hívja életre évről évre a sárvári Nemzetközi Folklórnapokat, idén is itt volt a fél világ néptánca.

Bakos Ágnes

– Óriási gratuláció jár Sárvárnak, amiért 35 éve kitartanak a fesztivál megrendezése mellett – méltatta a csütörtökön zárult Nemzetközi Folklórnapokat Hans Holz, a Nemzetközi Népművészeti Szövetség főtitkára. Kondora István, Sárvár polgármestere arról beszélt, hogy a közönség tapsban megnyilvánuló szeretete, a szervezők motivációja, valamint a barátság az, amire épül – immár 35 éve – a nemzetközi találkozó.

– A legerősebb a találkozás vágya, ami összehívja a táncosokat évek óta – fogalmazott. Emlékeztetett, hogy Sárvárnak különösen fontos augusztus 20., hiszen 1968-ban ezen a napon nyerte el újkori városi rangját, a jeles nap pedig egybeesik Szent István és a mindennapi kenyér ünnepével.

– A sok apropó különleges belső tartalmat ad a találkozásnak és a gálának – mondta Kondora István. Az új kenyér megszegésével kezdődhetett a nemzetközi búcsútánc, több száz érdeklődő előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!