Hírek

2015.08.29. 07:40

Változékony lesz időjárás

SZOMBATHELY - Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását szeptember 1-jén (kedden) 24 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

Bajdó Bettina

Kíváncsiak voltunk arra, hogy itt helyben milyen idő vár ránk. Pétervári Tibor, az OMSZ szombathelyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy egy biztos, jövő héten változékonyabb lesz az időjárásunk.

- Hétfőn, kedden még valószínű, hogy kitart a meleg 30 Celsius-fok feletti maximummal, majd szerdától instabilabb lesz a légkör állapota, fülledtebb idő várható - folytatta az állomásvezető. - Zápor, zivatar akár minden nap kialakulhat, de szerdán, pénteken és szombaton erre nagyobb esélyünk van. Eleinte 25 fok környékére mérséklődik a hőség, de a szombati front előtt még akár 27-30 fok is lehet. A hét legvégén már csak 20 Celsius-fok körüli maximum értékek várhatók.

Az észlelő hozzátette, hogy a mi térségünkben, mivel nagyrészt kimaradtunk a 15-e és a 20-a közti sokfelé, igen sok csapadékot hozó rendszerből, komoly szükség lenne az esőre.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!