Hírek

2015.09.29. 08:06

A Szombathelyi Törvényszéken szerdán tárgyalják a szamaras ügyet

A Szombathelyi Törvényszék - dr. Szabó Sándor tanácsa - szeptember 30-án, szerdán tárgyalja az úgynevezett szamaras ügyet.

Vas Népe

Az ügy a Körmendi Járásbíróságról -  hatáskör hiánya miatt -  került át a Szombathelyi Törvényszékhez, tekintettel arra, hogy a lefolytatott bizonyítási eljárás adatai alapján a vád tárgyává tett cselekmény - a vádirati minősítéstől eltérően más - a törvényszék hatáskörébe tartozó bűncselekmény megállapítására lehet alkalmas.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2009-től állatokat - többek között kettő szamarat - tartott egy magyarszecsődi, külterületi, kerítéssel, illetve a Rába által határolt ingatlanon.

2013. május 13-án a kapu zárása során a vádlott - hogy a telepen tartott állatok kijutását megakadályozza - nem kellő körültekintéssel és az állattartásra vonatkozó szakmai előírásokat megszegve járt el, így a vádlott két szamara a rosszul bezárt kapun kijutott és megtámadta egy, a terület melletti földes úton segédmotor-kerékpárral közlekedő férfit. A sértett a szamarak támadása miatt leesett a motorról, majd a szamarak mintegy ötven méteren keresztül vonszolták, testét megtaposták és több helyen megharapták.

A szamarak támadása, a taposások, a harapások és a vonszolás miatt a sértett nagy számú külső és belső sérüléseket - egyebek között többszörös csonttöréseket - szenvedett el, amelyek következtében kialakult heveny idegrázkódtatás miatt a helyszínen életét vesztette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!