Hírek

2015.09.08. 13:14

Biztonságosnak ítélik a megyét a külföldiek

Megyei körkép – Az utazási irodák szövetségének tagirodáinál a menekülthelyzet miatt sorra mondják le magyarországi látogatásokat a külföldiek.

Bajdó Bettina

Egy négycsillagos bükfürdői szállodában eddig senki nem mondta vissza a foglalását – tudtuk meg Szegletes Ádám reservation managertől. Hozzátette, hozzájuk főként Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából érkeznek vendégek, senki nem gondolja úgy, hogy bármi veszély fenyegetné.

Vancsura Miklós, a sárvári fürdő, valamint a hozzá tartozó szálloda és kemping igazgatója is megerősítette, hogy egyelőre nem látszik a vendégszámon az, hogy visszamondják a külföldiek a magyarországi tartózkodásukat. A szállodájukban biztos, hogy nem volt lemondás.

A sárvári fürdőben sem érzékelik, hogy kevesebb lenne a külföldi. A képen Günter Reitmeier és Karoline Reitmeier, visszatérő vendégek. Fotó: Unger Tamás

- A probléma egyelőre a budapesti szállodákat érinti – folytatta Vancsura Miklós. – A hírekben a külföldiek látták a Keleti pályaudvarnál és a Hegyeshalomnál kialakult helyzetet, és inkább úgy döntöttek, hogy nem jönnek Magyarországra. A zavar és a káosz nem tesz jót a turizmusnak. Nagyon fontos lenne, hogy a kormány a békét és a nyugodtságot helyre tudja állítani és a külföldi sajtóban is ez jelenjen meg rólunk. A probléma jelenleg lokális, de bármikor kiterjedhet az egész országra, sőt Európára is.

Vancsura Miklós teljesen egyetért a Magyar Utazási Irodák Szövetségének kormányhoz írt kérésével, hogy a külföldi országokban megjelenő hírek mellett tudatosítsák, Budapest turizmusát nem befolyásolja a menekülthelyzet, és Magyarország biztonságos úti cél.

Egy másik sárvári wellnesshotelben sem mondtak vissza szobát a külföldi vendégek – tudtuk meg Tölli Bálint igazgatótól. Hangsúlyozta, őket nem érinti egyelőre a budapesti helyzet, a külföldi vendégek bíznak a szálloda és az ország biztonságában. Hozzájuk főként Ausztriából, Csehországból és Németországból érkeznek vendégek. Már most 80 százalékos a szálloda szobáinak a lefoglaltsága szeptemberre. Tölli Bálint hozzátette, Budapesten is van szállodájuk, ott sem mondtak vissza foglalást eddig. Ami jellemző, hogy az utazás előtt érdeklődnek a vendégek, milyen az utak járhatósága, közlekednek-e a vonatok. Azt elárulta, volt olyan vendégük, aki pénteken több órát várt az M1-sen. Ők is megkapták a migránsok szállodai elhelyezésével kapcsolatos állásfoglalást, mely szerint minden más, 3. országból érkező vendég csak érvényes útlevéllel kaphat szobát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!