Hírek

2015.09.29. 06:43

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték a Magyarszecsődnél elfogott embercsempészt

A Körmendi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a román állampolgárságú férfit, aki 7 szír állampolgárt összesen 3.500 euróért akart illegálisan Ausztrián keresztül Németországba szállítani. A bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Vas Népe

A Vas Megyei Főügyészség sajtóközleményéből kiderül, hogy a vád szerint a vádlott augusztusban Budapesten, a Nyugati Pályaudvarnál 7 szír állampolgárt vett fel az általa használt személygépkocsiba, akiket a megegyezésük szerint illegálisan Ausztrián keresztül Németországba szállított volna. A szír állampolgárok a

szállításért személyenként 500-500 eurót, azaz összesen 3.500 eurót ígértek, amely összeget a sikeres átjutást követően a célállomáson fizették volna ki a vádlottnak.

A vádlottat augusztus 27-én éjjel egy órakor a fenti személyekkel együtt Magyarszecsődnél a Körmendi Rendőrkapitányság járőrei ellenőrzés alá vonták és tetten érték a bűncselekmény elkövetése közben.

A Körmendi Járásbíróság ítéletében a tényállást a váddal egyezően állapította meg, és a vádlottat embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt egy év két hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette, továbbá három év időtartamra kiutasította Magyarországról, valamint a bűncselekmény elkövetéséhez használt tárgyakat – navigációs eszközt, mobiltelefont – elkobozta.

A Körmendi Járási Ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

A vádlott és védője az ítéletet tudomásul vette. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!