Hírek

2015.09.23. 12:17

Nyolc évet kaphat, most előzetesben marad a bobai gyanúsított – A barátnője halálát okozhatta a férfi

Szombathely, Boba – Három hete van előzetesben a férfi, aki a gyanú szerint olyan súlyosan bántalmazott egy 18 éves fiatalt, hogy belehalt a sérüléseibe – a bobai tragédia gyanúsítottjáról lehet szó.

Bakos Ágnes

„Egy Vas megyei településen" történt a halált okozó testi sértés – így fogalmaz a Vas Megyei Főügyészség közleménye.

Bobáról lehet szó, ott történt szörnyű tragédia még júliusban. Azóta is erről beszélnek a helyiek.

A Vas Megyei Főügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. Az ok, hogy elszökhet, elrejtőzhet, bizonyítékokat semmisíthet meg vagy rejthet el, tanúkat befolyásolhat a férfi.

Szeptember 1. óta van előzetes letartóztatásban – és marad is még legalább három hónapig.

A hivatalos tájékoztatás szerint:

„A megalapozott gyanú szerint 2015 júliusában a gyanúsított a sértett lakóhelyén előzetes szóváltást követően több alkalommal közepes, illetve azt meghaladó erővel bántalmazta a sértettet, aki a bántalmazása során elszenvedett sérülések következtében elhunyt."

Nyolc év börtönt is kaphat a tettes, ugyanis a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt folytat eljárást a gyanúsítottal szemben. Márpedig ez a bűncselekmény akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!