Hírek

2015.09.08. 13:36

Új hidat építenek Bükön a földek felé

Bük - A szép kora őszi időjárást kihasználva több helyen is zajlik útépítés a településen. Ezek egyike az úgynevezett Fekete úti híd átépítése.

Tersztyánszky Krisztina

Ez az útszakasz a szántóföldekkel köti össze a város lakott területét, illetve ezen keresztül lehet a legrövidebb úton eljutni Csepregre. A híd átépítésének kérdésével a képviselő-testület több alkalommal foglalkozott, mielőtt egy májusban meghozott testületi határozat alapján megindította a közbeszerzési eljárást. A közbeszerzés előkészítése során tisztázni kellett, ki jogosult engedélyezni a tevékenységet.

Az eljárást megelőzően sor került az úgynevezett Fekete út felújítására, annak érdekében, hogy mezőgazdasági területek az átmeneti időszakban is biztonságosan megközelíthetőek legyenek. A kapcsolódó út felújítása 3 millió forintba került.

Orbázi Péter, Biczó Péter, Rácz Sándor és Sós Zsolt a mederburkolást végzik. Fotó: Tersztyánszky Krisztina

A testület júniusban döntött arról, hogy a  1374 hrsz.-ú, meglévő, büki övcsatorna feletti közúti kishíd helyreállításával a budapesti székhelyű  Cardium Kft-t bízza meg.   vállalkozási díj közel nettó 13 millió forint. A vállalkozási szerződés aláírása után a munkaterületet  augusztus 15-én adták át a kivitelezőnek,  a teljesítési határidő 45 naptári nap.

A korábban árvizektől megtépázott híd  negyven centi vastag új vasbeton szerkezetet kap. A hídon áthaladó út szakszerű alapozást és aszfaltréteget kap. Az önkormányzat a beruházást saját forrásból valósította meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!