Hírek

2015.10.29. 19:15

Egy forintért adnak telkeket fiataloknak Zsédenyben

Akár egy forintért is biztosítanának házhelyet a fiatal házasoknak a községben.

Pajor András

Az elmúlt években néhány eladó házat már vásároltak meg Zsédenyben az ott letelepedni kívánó vásárlók. Ám az önkormányzat azt szeretné, ha a fiatal párok gyerekkel választanák lakóhelyül a községet – tájékoztatott az alig kétszáz lelkes falu polgármestere, Bognár László.

A 84-es úttól nem messze található közműves telkeket az önkormányzat valóban jelképes összegért adná a községbe települő fiatal családoknak. A helybeliek bíznak benne, hogy a Sárvártól eddig is alig tíz percnyi útra lévő település az M86-os elkészültével még vonzóbb lesz.

Ráadásul Bognár László abban is biztos, hogy végre nyerni fognak a környező községekkel közösen beadott, a szennyvízelvezetés megoldását biztosító pályázaton. Többször próbálkoztak eddig sikertelenül, pedig a közös akarat és a szükséges összeg is rendelkezésre áll a községben. Ha eredményesen pályáznának, Zsédenyben is minden igényt kielégítő lakókörülményeket tudnak biztosítani az érdeklődőknek – véli a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!