Hírek

2015.10.12. 14:34

Kicsi drágulással megússzák a dízelesek – nagyobb áremelést jósoltak a szakértők

Körkép – Drágul a dízel szerdán: kettő forinttal emeli a gázolaj literenkénti, nagykereskedelmi árát a Mol. Ezzel 350 forint lesz, országos átlagban – ehhez képest Vas megyében még 333 forintért is vásárolhatnak az autósok dízelt, az áremelés után.

Bakos Ágnes

A benzin árán nem változtat szerdán a Mol, marad 338 forint az átlagár, literenként. Vas megyében a legolcsóbb benzin most 327 forint, a legdrágább 352 forint. Előbbit Szombathelyen, utóbbit Szentgotthárdon tankolhatják az autósok.

A gázolaj ára is gyakorlatilag stagnál: bruttó kettő forintos áremelkedés jön, ami az egyébként is látható különbséget nézve, elenyésző. A gázolaj átlagára 350 forint lesz – de csak Vas megyén belül húsz forint a különbség a legolcsóbb és a legdrágább töltőállomás árai között. Sárváron szerdától 333, Kőszegen 354 forint lesz egy liter dízel. Szombathelyen 334 és 354 forintért is mérnek gázolajat.

Az országos legnagyobb különbség a dízelnél 55 forint, a holtankoljak.hu adatbázisa szerint. Mérnek gázolajat 325, és 380 forintért is a magyarországi utak mentén.

Benzinnél 66 forint az eltérés: 310 forint az ország legolcsóbb, és 376 forint a legdrágább töltőállomásánál.

A szerdai áremelésnél nagyobbra számítottak a szakértők, hiszen a múlt héten 4,6 százalékkal drágult a benzin és 3,4 százalékkal emelkedett a gázolaj ára a mediterrán piacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!