Hírek

2015.11.03. 17:28

Gyalogosgázolás után bulizott egyet?

Tényként kezeli a szombathelyi taxisok egy része, hogy az előző vasárnapi, Kiskar utcai gyalogosgázolás elkövetője az eset után bevette magát a városi éjszakába és hajnalig mulatott.

Amint arról beszámoltunk, a Kiskar utcában egy VW Passat ütött el egy gyalogost, aki a zebrán igyekezett átjutni a másik oldalra. A gyalogost kórházba kellett vinni, mert fejsérülést szenvedett. A taxisok úgy tudják: életét az mentette meg, hogy a szélvédőbe fejelt és nem néhány centivel arrébb, a tető és az üveg találkozásánál.

Egy közlekedési szakértőként dolgozó taxis azt is tudni véli, hogy a Passat tulajdonosa meglehetősen gyorsan hajtott. A gyalogátkelőhelytől ugyanis 14 méterre kellett volna megállnia, ha szabályosan, 50 km/h-val közlekedik. A távolság azonban húsz méter volt.

A sofőr ezután nem zavartatta magát: saját kocsiját nem használta, hanem állítólag taxi(k)t hívott és ismert szombathelyi szórakozóhelyekről fuvaroztatta magát, láthatóan alkoholt is fogyasztott.

A rendőrség egyelőre nem adott ki közleményt az esetről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!