Hírek

2015.11.11. 19:30

Látott már egy tonna kupakot egyben? Mutatjuk!

Szombathely, Torony – Voltak cégek, amelyek kupakszállítással járultak hozzá a gyűjtés sikeréhez, így már pénzre váltott több mint ezer kilogramm kupakot Fekete Lilla. Összecsukható ágyakra gyűjt a szombathelyi lány – nem várt siker a kupakgyűjtés!

Bakos Ágnes

Még három hét van a gyűjtésből: november 30-áig várja a műanyag kupakokat Fekete Lilla, a Vas megyeszerte kihelyezett gyűjtőpontokon.

Nem várt sikere van a szeptember elején kezdődött gyűjtésnek: Lilláék pincéje betelt, ezért le kellett adni a rengeteg kupakot. Egy toronyi cég veszi át Lillától.

A mérlegelés eredménye: 1290 kilogramm műanyag kupak, ez 64 ezer 500 forint.

Mobil fekhelyeket szeretne a Markusovszky Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályára, a kinézett ágyak darabja 12 ezer forint körül van – vagyis már öt ágyra elegendő a pénz!

Szerte a megyében, de még Budapesten is gyűlnek a kupakok, bár volt rossz tapasztalata is Lillának: az egyik gyűjtőpontot „fel kellett számolnia”, mert szemetesnek használták.

De az összefogás így is példaértékű: naponta telnek meg dobozok a gyűjtőhelyeken – és hamarosan ágyra váltja Lilla, hogy ne kelljen matracon éjszakáznia az anyukáknak, ha beteg gyermekük mellett maradnának a kórházban éjszakára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!