Hírek

2015.12.22. 11:49

A veszélyesáru-szállítók és veszélyes üzemek felkészítése a téli időjárásra

A veszélyes technológiák fagymentesítésén túl a télen zajló veszélyesáru-szállítás is feladatot ad a katasztrófavédelemnek.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a fagypont alatti hőmérsékletekre, a havazásra, valamint a tél végi csapadékolvadással járó rendkívüli helyzetekre történő felkészülés jegyében az elmúlt hónapokban ellenőrzéseket hajtott végre a megye illetékességi területén található a veszélyes, illetve küszöb érték alatti üzemeknél.

Az ellenőrzés egyik alapvető szempontja az volt, hogy az üzemeltetők mennyire tudják biztosítani a téli hónapokban a veszélyes technológiák fagymentesítését, adottak-e a biztonságos leállás feltételei, az üzemek belső úthálózatának hó- és fagymentesítésre történő előkészületeit, valamint az egyes közművek kiesése esetén miként tudják biztosítani a veszélyes technológia biztonságos a működését, az üzemi csatornák és vízelvezetők tisztán tartását.

Az ellenőrzéseket a katasztrófavédelmi kirendeltségek a helyi önkormányzatokkal, a rendőrséggel és a járási hivatalok népegészségügyi osztályának munkatársaival közösen hajtották végre.

A veszélyesáru-szállítással foglakozó telephelyek üzemeltetői részére az igazgatóság a helyi kirendeltségek bevonásával felkészítő tájékoztatást tartott. A tranzit útvonalak – úgy, mint az M86-os főút, illetve a 8-as számú főút – melletti veszélyes áru szállító gépjárművek részére a biztonságos parkolók szemrevételezésre kerültek. Az igazgatóság ellenőrei az elkövetkező időszakban fokozottan ellenőrzik a veszélyes áru közúti és vasúti szállítását, kiemelten a rakomány rögzítettségét és csomagolását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!