Hírek

2016.01.04. 15:47

Mínusz tíz fok lehet az éjszaka – Pár nap enyhülés jön a hétvégén

Címkék#időjárás

Szombathely – Néhány napos enyhülés lesz, de hamar visszatér az igazi tél. A hónap második felében jeges szelünk is lesz.

Bakos Ágnes

A jelenlegi előrejelzések szerint kedden és szerdán még érkezik hó-utánpótlás Szombathelyre. Nem kell sok téli csapadékra számítanunk: az eddig lehullott három centiméternyi hó mellé még legfeljebb ugyanennyi érkezhet Szombathelyre és Vas megyébe.

A Kárpát-medencétől délre egy-egy mediterrán ciklon vonul kelet felé – ez alakítja hazánk időjárását kedd estig. Több hullámban nedves, kissé enyhébb léghullámok érkeznek fölénk.

Közben a derültebb órák erős fagyokat hoznak: hétfőn sem emelkedett -7 fok fölé a hőmérséklet, éjszaka pedig -10 fok is ígérkezik.

A meteorológusok azt írják: a hét második felében még éjszaka sem lesznek mínuszok, csütörtöktől vasárnapig 0 fok körüli minimum hőmérsékletet és +3, +5 fok körüli maximumokat ígérnek.

Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője azt mondta: Melegünk nem lesz akkor sem. Sőt, a ködös, nyirkos idő fontja a hőérzetet, és a mostaninál is veszélyesebb lehet a közlekedés!

– Hamar visszatér az igazi tél, január 14. körül jeges szél hoz újabb téli napokat – mondta a meteorológiai észlelő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!