Hírek

2016.01.31. 08:25

Mit keresett Mozart a Bartók Teremben? - Sok-sok fotó a zeneiskolai farsangról

Szombathely – Igazán színesre sikeredett a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola farsangja. Szombaton sellők, boszorkányok és macskák mellett az ifjú Mozart és Besenyő Pista bácsi is tiszteletét tette a Bartók Teremben – a gyermekek, a tanárok és a szülők is beöltöztek.

Elek Szilveszter

- A zeneiskolában már nagy hagyománya van a farsangolásnak – tudtuk meg Brandisz Mártontól, az intézmény vezetőjétől. – Ez az egyetlen olyan rendezvény, amit a szülői munkaközösség szervez – tette hozzá.

A programon rengetegen vettek részt – 300-400 gyermek, az ő szüleik és az iskola tanárai is. - Sok helyen tanulnak és élnek azok a gyermekek, akik idejárnak. Ezért az iskolánk több rendezvényt is szervez közösségépítő célzattal. A zenés farsangi délutánunk például kiváló alkalom arra, hogy a diákjaink, a szülők és a tanárok találkozhassanak, beszélgethessenek, mulathassanak egyet – tudtuk meg a vezetőtől.

A tündérjelmezbe bújt Kótai Cecília is fontosnak tartja a zenés farsangi délutánt. – Ez a rendezvény összehozza a családokat, akik remekül tudnak itt szórakozni. Nagyon tetszik a sok szép jelmez, amit az emberek magukra öltenek, színesíti ezt a ködös téli délutánt – mondta a lány mosolyogva.

- Szeretem ezt a rendezvényt, mert nagyon vidám, szükség van az ilyenekre. Kreatív gondolkodásra ösztönzi a gyermekeket, hiszen a jó jelmez kitalálása nem egyszerű feladat – osztotta meg velünk Brandisz Márton.

Aki csak körülnézett a nagy forgatagban, észrevehette, hogy a zeneiskola diákjai számára nem jelentett kihívást a fantáziadús jelmez kiötlése.

A 10 éves Paksi Liza például Mozartnak öltözött. – Én találtam ki ezt a jelmezt. Azért választottam, mert nagyon szeretem a zenét – mondta a kislány, akit többször is megkértek arra, hogy játsszon egy kicsit a kezében lévő hegedűvel.

Kovács Szabolcs kislánya, Kíra pedig balerinának öltözött. – Ő most volt itt először, de nagyon izgatottan várta a farsangot. Jó látni, hogy az ötletes jelmezekbe bújt gyermekek milyen jól érzik magukat – osztotta meg velünk édesapja.

Nem csupán a közösség miatt szórakozhattak kiválóan a résztvevők. A rendezvényt tombola és még sok érdekes program tarkította. Az esemény egyik különlegessége a jelmezes gyermekek felvonulása volt, a maskarások a színpadon mutathatták meg többnyire aranyos, olykor rémisztő öltözetüket.

Természetesen zenéből sem volt hiány. A diákok tanáraik vezetésével játszottak el különböző slágereket, melyekkel csak erre a rendezvényre készültek. A produkciók között boszorkányok humoros beszélgetésén kacaghatott a nagyérdemű és egyéb érdekes figurák mellett Besenyő Pista bácsi is felbukkant, akinek bőrébe Rácz Gábor bújt.

- A zene nem arra való, hogy matematikailag megmérjük, vagy biológiailag kutassuk. A zene azért van, hogy szórakoztasson minket – mondta a férfi Besenyő Pista bácsi szerepében, mielőtt több zeneszámot is levezényelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!