Hírek

2016.01.25. 10:41

Újabb Vas megyei iskola a támogatók között - Már a vépi tanárok is kiállnak miskolci kollégáik mellett

Egy hét alatt megduplázódott a miskolci tanárok mellett kiállók tábora. Újabb Vas megyei iskola a támogatók között.

Budai Dávid

"Magyarország jelenlegi kormánya átgondolatlan oktatáspolitikájával, mérhetetlen mennyiségű folyamatos forráskivonásaival, egyeztetés nélküli, rendezetlen jogszabályaival gyermekeink alapvető alkotmányos jogait sodorja veszélybe! Amennyiben a Miskolci Herman Ottó Gimnázium Tantestületének levelében is megfogalmazott problémák nem oldódnak meg, tanítványaink jövője – s ezzel Magyarország jövője – kilátástalanná válhat!" Ezekkel a mondatokkal buzdít szimpátiatüntetésre több szakszervezet február harmadikára, Miskolcon.

Ahogyan egy héttel ezelőtt megírtuk, három Vas megyei iskola is csatlakozott a miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestülete által tavaly november 27-én írt nyílt leveléhez. Akkor alig valamivel több mint 12 ezer magánszemély és 129 intézmény fejezte ki szolidaritását, azóta viszont már csaknem 300 intézmény és csaknem 21 ezer magánszemély van a csatlakozók között. A lista ráadásul egy újabb Vas megyei iskolával is bővült. Így a Szombathelyi Neumann János Általános Iskola, a vasszécsenyi Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola és a NyME Bolyai János Általános Iskola és Gimnázium mellett a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tantestületének 85 százaléka (24 fő) is csatlakozott a Miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestületének nyílt leveléhez.

Kíváncsiak voltunk, hogy a tanárok miért álltak ki a kezdeményezés mellett. A Bolyai iskolából Mikics Lászlóné, a Közalkalmazotti Tanács elnöke az alábbi választ küldte megkeresésünkre: „A közelmúltban a tantestület tagjai megismerkedtek a Miskolci Herman Ottó Gimnázium által közrebocsátott nyílt levél tartalmával. Annak szakmai törekvéseivel egyetértettek. Konszenzusos döntés született azt illetően, hogy a tantestület csatlakozzon a levélhez, kifejezve szolidaritásunkat is. Úgy gondoljuk, hogy a levél felvetései a szakma jobbítását, hatékonyabbá tételét célozzák meg. Ezért döntöttünk a támogatás mellett." Bolyai iskola nevelőtestülete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!