Hírek

2016.02.20. 16:37

Telt házzal nyitott a Szombathelyi polgári esték - Gulyás Gergelyt látták vendégül

Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője Gulyás Gergelyt, az Országgyűlés alelnökét látta vendégül 2016 első Szombathelyi polgári esték rendezvényén.

Vadas Krisztina

Az ŐrvidékHáz szervezésében megvalósuló programsorozat 2015-ben is nagy érdeklődés mellett zajlott, olyan vendégek jöttek el a házigazda, Hende Csaba képzeletbeli nappalijába, mint Wittner Mária, Szamos Miklós vagy Fábry Sándor.

2016 első polgári estjének vendége Gulyás Gergely volt, aki 2010-ben a Vas megyei területi listáról jutott be az Országgyűlésbe.

Hende Csaba elmesélte, hogy derék és szorgalmas fiatalembernek ismerte meg Gergelyt, aki tettre kész volt, nem esett nehezére a munka nehezebbik végét megfogni. Ha kellett, szórólapozni ment, de mindenben segített, amiben tudott – mindez a 2010-es választások előtt történt. Hende Csaba hozzátette, hogy az idők során jó barátok lettek Gergely szüleivel, akiknek évekkel ezelőtt azt mondta: fiuk karrierjének ez a kezdete. Igaza is lett, hiszen ma már az Országgyűlés alelnöke Gergely.

Gulyás Gergely arra a kérdésre, hogy mitől lehet a Fidesz ennyire sikeres, azt felelte: a Fidesz által felállított polgári értékrend a fiataloknak olyan támaszt ad és adott, amellyel létrejöhetett egy nemzeti reneszánsz. Hende Csaba arra is rákérdezett, mit gondol, mi az, amivel a Fidesz átívelhette a 2002-2010 közötti időszakot. Gergely kifejtette, hogy az az erkölcsi tőke, amelyet a Fidesz 1998 és 2002 között közvetített az embereknek, akkora erőt adott, amellyel ki lehetett tartani a 2010-es választásokig.

A ma Magyarországot leginkább foglalkoztató téma sem maradhatott ki a beszélgetésből: a migránsok és a betelepítési kvóta kérdése. Ebben a témában a közönség soraiból több kérdés is érkezett az alelnökhöz.

Elmondta, hogy Nyugat-Európa abban a hitben ringatja magát, hogy amit tesz, az humanitárius - ez a legnagyobb tévedés. Gergely álláspontja az, hogy a Magyar Kormány törekvései és intézkedései sokkal inkább humanitáriusak, mint például a németeké. Ezt azzal támasztotta alá, hogy a bürokrácia malmai lassan őrölnek, így akár több évbe is telhet, amíg minden adatot feldolgoznak Németországban. Az addig odaérkezett migránsok ezekben az években berendezkednek, esetleg megtanulják a nyelvet, barátokat szereznek, majd lehet, hogy a betelepítési kvótarendszer értelmében egyik napról a másikra kitoloncolják őket, így ismét egy idegen környezetbe kerülnek.

Gulyás Gergely elmondta, boldogan tett eleget a felkérésnek, hogy a polgári esték vendége legyen. Nagy öröm volt számára újra szombathelyiek közt lenni, hiszen innen indult politikai karrierje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!