Hírek

2016.02.03. 14:22

Város lesz Jánosháza – Az online enciklopédiában is

Jánosháza – Hároméves hibát javítanak ki hamarosan a világhálón: Vas megye wikipédia szócikkében még csak 12 város szerepel, de már nem sokáig.

Bakos Ágnes

– Még nem vettem észre, de azonnal javítani fogjuk a hiányosságot – reagált Kiss András, Jánosháza polgármestere arra a felvetésre, hogy az online enciklopédia faluként jegyzi a már lassan három éve városi rangra emelkedett vasi települést.

A „Vas megye" címszó alatt Szombathely, Sárvár, Vasvár, Répcelak, Szentgotthárd, Körmend, Kőszeg, Csepreg, Celldömölk, Bük, Vép és Őriszentpéter szerepel, vagyis 12 várost sorol csupán a cikk.

Pedig Jánosháza 2013. július 15. napján városi címet kapott. Azóta nem jutott eszébe senkinek Vas megye oldalán javítani a bejegyzést, pedig az 2016. január 24-én frissült utoljára. Jó hír, hogy a település saját enciklopédiaoldalán azért városként tartják számon Jánosházát.

A wikipédia szabadon szerkeszthető, civilek is megtehetik – és a megye tudnivalói közé hamarosan beemelik Jánosháza városát a helyiek, így már a még hiányos várostérképre is felkerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!