Hírek

2016.03.01. 15:16

Füstpróba egy szombathelyi üzemben

Csütörtökön egy szombathelyi gyár területén lévő, kivitelezés alatt álló magas raktárban a német szabványügyi hivatal munkatársa füstpróba vizsgálatot tartott, melyen az üzem képviselőjének meghívására a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állománya is részt vett.

Fotós: Görömbölyi Róbert tű. őrgy. Szombathelyi KvK

A füstpróba célja az volt, hogy a magas raktár területén kiépítés alatt álló tűzjelző berendezés megfelelő működését szimulálja. A szimuláció megfelelő minősítéssel zárult. Ezt követően a tűzjelző berendezést kivitelező cég munkatársai a szabványos vizsgálattól független látványos füstpróbát is tartottak, továbbá a magas raktárba még beépítendő és már beépített tűzvédelmi eszközök, berendezések, épületszerkezetek is ismertetésre kerültek az állomány részére. A modern tűzvédelmi rendszer által biztosított védelem nagyban segítheti a beavatkozó tűzoltó állomány munkáját egy esetleges kárfelszámolás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!