Hírek

2016.03.21. 12:44

Milyen idő vár ránk Vasban húsvét hetében?

Számottevő csapadékra nem kell számítani, a szél viszont megerősödik a héten térségünkben.

Vadas Krisztina

Pétervári Tibortól, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjétől megtudtuk, hogy gyenge hidegfront közeledik felénk, ami hétfő éjjelre néhány milliméter csapadékot is hoz magával, ám a hét hátralevő részében maximum futózáporok fordulhatnak elő.

Keddtől már csökken a felhőzet, viszont megélénkül az északias szél, amely lehűti majd a levegőt: maximum 9-10 fok lesz napközben. Szerdán és csütörtökön lesz a legerősebb a légmozgás, ezután már enyhül az idő. Péntekre ismét melegedni kezd, szombaton már kellemes, napsütéses idő várható.

Húsvét vasárnap száraz, napos időnk lesz, 15 fok körüli maximummal, így ha nem is rövidujjúban, de nem is télikabátban érkezik a húsvéti nyúl.

Mivel március 20-án átléptük a tavaszi napfordulót, napról napra 3-4 perccel hosszabbodnak a nappalok. Március 27-én, vasárnap hajnalban elkezdődik a nyári időszámítás is, így 2-ről 3 órára kell majd állítanunk időmérő eszközeinket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!