Hírek

2016.03.29. 10:42

Négy vasi iskola a tiltakozó tanárok térképén

Körkép – Szerdán tartja egyórás polgári engedetlenségét a Tanítanék mozgalom. Napról napra bővül a csatlakozott iskolák sora. Vas megyéből négy intézményt jelez a térkép, de egyet biztosan tévesen.

Bakos Ágnes

Nem sztrájkolnak, hanem szerdán reggel nyolc és kilenc óra között úgy nevezett polgári engedetlenségi akciót tartanak a Tanítanék mozgalomhoz csatlakozott iskolákban szerte az országban. Már több mint 150 intézményről tudnak a szervezők, amely iskolák helyszínei lesznek a tiltakozásnak.

A közoktatás helyzete ellen lépnek fel az akcióval a szervezők: azt szeretnék, hogy az iskolák kapják vissza autonómiájukat, megfelelő finanszírozással működjön a fenntartó, és a mostani centralizált rendszert lebontsák. Közölték: az akció alatt nem lesznek ellátatlanok, vagy felügyelet nélkül a gyerekek.

Kedden négy Vas megyei iskolát jelöl a Tanítanék mozgalom térképe – de azt leszögezik a szervezők, hogy ez nem egy az egyben intézményi csatlakozást, támogatást jelent. Van, ahonnan csak egy-egy pedagógus jelezte a szimpátiáját.

A szombathelyi Neumann iskola például szerepel a térképen – de ott rendben lesz tanítás.

Vas megyéből a Szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola, az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ, valamint a Vasvári Zenei AMI szerepel még a felsorolásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!