Hírek

2016.03.10. 13:03

Nyolc órát élt az újszülött – reagált a Markusovszky kórház

Nemrég az egyik bulvárlap internetes kiadásában megjelent egy írás, miszerint egy újszülött mindössze nyolc órát élt egy fertőzés miatt az egyik Vas megyei kórházban, édesanyja nem is láthatta őt élve. Mindez 2012-ben történt.

Vadas Krisztina

Időközben kiderült, hogy az eset a szombathelyi Markusovszky kórházban történt, kérdéseinkre szerdán érkezett válasz tőlük. Ezt változtatás nélkül közöljük:

„Kérdésére válaszolva igen, belső vizsgálatot végeztünk – most a médiában történő megjelenés után, mivel a 4 évvel ezelőtt lezajlott esemény kapcsán akkor nem merült fel semmilyen tényező, ami ezt indokolta volna.

A belső vizsgálat eredményét csak a jogosultaknak van lehetőségünk kiadni, de annyi elmondható, hogy az újságcikkben szakszerűtlen, valótlan állítások szerepelnek, melyek alkalmasak a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház jó hírnevének megsértésére. A szüléskor az anya teljes körű felvilágosítást kapott újszülöttje és saját állapotáról, és ezt el is fogadta.

Kórházunkban kiemelt prioritás a kórházhigiénés szabályok betartása, beleértve a környezet, a műszerek és a személyzet higiénés állapotát. Tevékenységünk színvonalát a publikus, összesített éves beszámolókban fellelhető összehasonlítások, a szakmai fórumokon elhangzott megfelelő rangsorolások is bizonyítják."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!