Hírek

2016.03.04. 18:19

Zrínyi matematikaverseny - a legjobban teljesítő vasi diákokat jutalmazták

Szombathely - Pénteken rendezték meg a 27. Zrínyi Ilona országos matematikaverseny díjkiosztó-ünnepségét, ahol a legjobban teljesítő diákok kapták meg jól megérdemelt jutalmaikat.

Cseszkó Tamás

A verseny első fordulójában több mint 67 ezer diák oldotta meg a feladatokat. Vas megyéből is rengetegen jelentkeztek; hét város tíz iskolájából 1773 résztvevővel zajlott a megyei forduló. Közülük került ki az a 172 díjazott, akik a legjobban teljesítettek a megyében egyénileg, illetve csapatban. A Zrínyi Ilona Általános Iskola diákjai kedves műsorral készültek, majd dr. Iker János, az NYME Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ főigazgatója nyitotta meg az ünnepséget. Szavai szerint a matematika kreativitásra nevel, a rendezvényt pedig a tantárgy ünnepének nevezte. Dr. Németh István, az NYME Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese köszöntőjében tisztelgett a szervezők előtt, akik évtizedek óta lelkiismeretesen dolgoznak a verseny sikeréért. A díjátadón külön kiemelték Bartalis Istvánnét, aki 25 éve szervezi a megyei versenyt.

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Lendvai Ferenc tanácsnok adta át a versenyzőknek a díjakat.

Különdíjat kapott a legjobb eredményt elért Németh Máté 6. osztályos répcelaki és Kovács Botond 9. osztályos bolyais tanuló, valamint  a 12. osztályos Bauer Márton. Őket Rettegi Attila, a szombathelyi Oktatási Bizottság elnöke jutalmazta. A legügyesebb tanulók felkészítő tanárairól sem feledkeztek meg. Jutalomkönyvüket dr. Németh István adta át.

A megyei forduló legeredményesebb általános iskolája a Gothard Jenő Általános Iskola lett. A Nyugat-dunántúli régió nyolcosztályos gimnáziumai közül a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium magaslott ki, a négyosztályos gimnáziumok közül pedig a Nagy Lajos Gimnázium szerepelt remekül. A megyei verseny legeredményesebbjeit a szervezőbizottság a március 23. és 25. között Kecskeméten megrendezendő országos döntőbe várja.

Az ünnepség után a meghívott versenyzők, felkészítőik, kísérőik és a vendégek a tiszteletükre rendezett állófogadáson vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!