Hírek

2016.04.28. 10:50

Durva: hóembert építenek áprilisban a Kőszegi-hegységben

Hihetetlen jelenetnek lehetett tanúja csütörtök délelőtt fotós kollégánk: a Kőszegi-hegységben hóembert építő biciklissel találkozott.

Vadas Krisztina

Egészen szürreális képeket is készített, első látásra azt hihetnénk, hogy ez csak áprilisi tréfa, és a tél derekán fotózta a havas tájat. Ez azonban nem csalás, nem ámítás: aki szerdán vagy csütörtökön Kőszeg környékén járt, maga is megcsodálhatta a téli álomvilágot.

Egyre magasabbra haladva a hegyeken egyre vastagabb hótakaró borította a tájat: volt, ahol 5-10 centi is megmaradt. Nagyon meglepődött Németh Zoltán kőszegi lakos is, aki úgy gondolta, hogy szabadnapján hódol hobbijának, és teker egyet a hegyekben. Ahogy rótta a métereket, egyszer csak hihetetlen látvány tárult elé: mindent hó borított.  Zoltán ahelyett, hogy visszafordult volna, inkább játszott egy kicsit: hóembert épített az egyik pihenőnél. Hogy még poénosabbra vegye a figurát, fazék és répa helyett a saját felszerelését, bukósisakot és napszemüveget adott a hófigurára.

Talán ebben a pillanatban a hóember is megérezte, hogy április végén nincs itt sok keresnivalója, nem sokkal később ugyanis már a nap sugarai csiklandozták az emberek, így a hóember arcát is. Reméljük, legközelebb már csak év végén találkozunk vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!