Hírek

2016.05.12. 09:12

Május 17-étől vágányzár lép életbe Szombathely és Zalaszentiván között

A Szombathely-Zalaszentiván vonalon zajló villamosítási és pályarekonstrukciós munkálatok miatt teljes kizárásos vágányzár lép életbe az érintett szakaszon május 17-től augusztus 15-ig.

Az említett időszakban vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A GYSEV Zrt. az előzetes felmérések alapján a menetrend szerint közlekedő vonatpótló autóbuszok mellett további, gyorsított autóbuszjáratok megrendelésével biztosítja a megfelelő közlekedést a vágányzár idejére Szombathely-Zalaszentiván szakaszon.

A GYSEV Zrt. idén márciusban jelentette be, hogy megkezdődött a 48 km-es Szombathely-Zalaszentiván vonalszakasz villamosítása. A projekt keretében jelentős pályavasúti munkákat is el kell elvégezni: több helyen szükséges a vágányok teljes cseréje, illetve áthelyezése. A munkálatok során hét vasúti útátjáró átépítését is elvégzik a szakemberek. A vonal állomásain és megállóhelyein új, 55 cm magas utasperonok létesülnek, padokkal, esőbeállókkal, járdákkal és kerékpártárolókkal.

Az összetett munkálatok hatékony elvégzése érdekében a vasúttársaság három hónapos időszakra a teljes kizárásos vágányzár bevezetése mellett döntött. Ez azt jelenti, hogy május 17-e és augusztus 15-e között szünetel a vasúti közlekedés Szombathely és Zalaszentiván között. Az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, a tehervonatok pedig kerülő úton közlekednek.

A személyvonatokat pótló autóbuszok menetrendjét a vonatok megállási rendje, valamint a térségi egyeztetések során felmerülő igények alapján állította össze a vasúttársaság. Az utazóközönség minél szélesebb körű kiszolgálása érdekében ugyanakkor a GYSEV Zrt. gyorsított autóbuszjáratokat is bevezet a vágányzár idejére. Ezek az autóbuszok a gyorsvonati pótlóbuszokhoz hasonlóan csak Zalaszentiván, Vasvár, Püspökmolnári és Szombathely állomásokon állnak meg.

A vasúttársaság szakemberei szeretnék felhívni az utazók figyelmét arra, hogy a vonatpótló autóbuszok menetideje jelentősen hosszabb, mint a vonatoké. Ezért kérjük, hogy a vágányzári időszakban utazásuk előtt tájékozódjanak a GYSEV Zrt. honlapján, az állomásokon kihelyezett vágányzári hirdetményekből, vagy az információs telefonszámon.

A vágányzári időszakban, várhatóan július közepétől a vasúttársaság felújítja Vasvár állomás személypénztárát. A korszerű jegypénztári helyiség kialakítása a tervek szerint 4-5 hetet vesz igénybe, ezen időszak alatt Vasváron szünetel a személypénztári szolgáltatás.

A vágányzár idejére a vasúttársaság kéri az utazóközönség szíves türelmét és megértését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!