Hírek

2016.06.12. 15:22

Almát adott a karitász - Vas megyei családok kapták ingyen

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 3120 Vas megyében élő családnak adott ajándékba szombaton idared almát, fejenként 14 kilót.

Némethy Mária

Az orosz embargó miatt rengeteg zöldség és gyümölcs maradt az európai és a hazai hűtőházakban. Az Európai Bizottság forrást biztosított arra, hogy a termények szétoszthatók legyenek a rászorulók között Magyarországon is.

Horváth Péter, Radics Péter, Németh Nándor, az egyházmegyei karitász munkatársai adják át az almát a szombathely-szentkirályi plébániai karitász önkénteseinek, akik Horváth Sándorné (jobb szélen) vezényletével szállítják azt haza a családoknak Fotó: Egyházmegyei Karitász

Az idén 25 éves Szombathelyi Egyházmegyei Karitász élt a lehetőséggel, így szombaton két 22 tonnás kamion szállította Szombathelyre az almát Magyarország északkeleti részéről, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő Nagykállóról. A hatalmas rakományt Vas megye települései között osztottak szét a karitász munkatársai és a plébániai karitászcsoportok önkéntesei. Kapott belőle Őriszentpéteren, Csehimindszenten, Szentgotthárdon, Celldömölkön, Jákon, Kőszegen, Nardán, Körmenden, Szombathelyen és környékükön minden plébánia. A karitász 3120 vasi családnak juttatott fejenként 14 kiló almát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!