Hírek

2016.06.12. 08:47

Halmozza a kitüntetéseket – Szabó László díszpolgári címet kapott Győrváron

Győrvár – Díszpolgári címet kapott falujától Szabó László, az egyik szombathelyi varroda vezérigazgatója. A 80 éves szakember máig aktív cégvezető és közéleti ember. Az ünnepségen azt mondta: szívének legkedvesebb elismerését kapta meg Győrvártól.

Pogács Mónika

A  Kuruc Napoknak a szórakoztató, könnyed fesztiválelemek mellett voltak megható pillanatai. Mindez a közönséget sem hagyta hidegen. Nagy tapsot kapott a szombaton délután aranydiplomáját átvevő győrvári pedagógus, Németh Gyula és az esti órákban díszpolgári címet kapó Szabó László vezérigazgató.

A település a díjakkal a faluért sokat tevő elszármazottainak üzent: fontosak számukra. Mint ahogy fontos minden helyben élő, ha a közösségért tesz, a falu élhetőségét, megtartóerejét növeli.

A szombat esti díszpolgári címátadón Kaczor Zsolt polgármester méltatta a díjazottat. Beszélt arról, hogy Szabó László gyermekéveiben élt szüleivel és három testvérével a faluban. Innen indult gazdag életpályája. A gyökereit azóta sem felejtette el. A templom felújítása, a faluház és a Baráti Kör támogatása, a település címerének, zászlajának, a kuruc zászló elkészítésének anyagi segítése, Béri Balog Ádám szobrának, a Kuruc Park kialakításának, a kopjafák elkészíttetésének, az iskola munkájának támogatása, az itt működő tanvarroda tárgyi és szakmai feltételeinek biztosítása kötődik a nevéhez.

– Ha lehetne, ezt a címet többszörösen adományozná számára a falu, annyit segített – fogalmazott a településvezető, majd összefoglalta a díjazott életútját. A győrvári évek után a szakember pályája szorgalmának, tehetségének köszönhetően egyre feljebb ívelt, a Zalaegerszegi Ruhagyártól a szombathelyi vállalat vezérigazgatásáig vezetett. – A cég jelenleg a vasi megyeszékhely egyetlen magyar tulajdonú üzeme, 400 dolgozónak ad munkát – emelte ki Kaczor Zsolt. A polgármester sorolta  a 80 éves, máig aktív cégvezető szakmai és társadalmi megbízatásait, kitüntetéseit, a sportot, a futballt sem kihagyva mindebből. – A sok munka mellett azonban Szabó László soha nem feledte a gyökereit. Aktív cégvezető, agilis, üde, máig fiatalos, segítőkész, barátságos, sportszerető, családcentrikus, közösségi ember. Büszkék vagyunk, hogy ismerjük őt. Büszkék vagyunk rád, Laci bácsi – zárta a méltatást Kaczor Zsolt, majd átadta a díjat.

– Ilyen meglepetés engem nagyon régen ért. Rengeteg kitüntetést kaptam, de a szívemnek ez a legkedvesebb – szólt a díszpolgári oklevél átvétele után a díjazott.

– Amikor megkaptuk a meghívót a mai napra, azt mondtam otthon és elmondom most is, mert én itt otthon érzem magam – kért szót a színpadon a díjazott felesége, majd így folytatta: – Vannak, akik halmazati büntetést kapnak. Férjem meg a kitüntetéseket halmozza, amelyek koronája a mai. A gyökerekből jön, azért.  Köszönjük Győrvárnak! – fogalmazott zárásul Szabó Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!