Hírek

2016.06.01. 19:06

Ladik: Dobogós lett a vasi csapat

Kislőd - A Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola csapatának győzelmével zárult a Ladik idei régiós döntője szerdán a Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban. A vasi, gyöngyösfalui diákok a harmadik helyen végeztek.

Heffler Péter

A Pannon Lapok Társasága tizedszer hívta versenyre az általános iskolák 7. és 8. osztályos tanulóit, hogy számot adjanak médiaismereteikről egy négyfordulós vetélkedőn. Az utolsó, mindent eldöntő kört tegnap a kislődi Sobri Jóska Bakonyi Kalandparkban rendeztük, ahol négy iskola, a Zalakomári Általános Iskola Lap-Ászok, a gyöngyösfalui Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola Tolnay tollai, az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola HírAdók és a Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola Picifijam csapatai csaptak össze, hogy eldöntsék, ki lesz a Ladik (Lapot a diákoknak) idei régiós bajnoka. A több mint tíz feladatot magába foglaló döntő szoros küzdelemben dőlt el a Veszprém megyei csapat javára.

Aradi Virág, a Pannon Lapok Társaságának ügyfélszolgálati vezetője, a vetélkedő szervezője idén is rendkívül változatos feladatlapot állított össze. Ezek között volt csapatinduló írása, memóriajáték, tudósítás írása, villáminterjú készítése Áder János köztársasági elnökkel, képaláírás készítése, fogalom és kifejezés magyarázata, egy olvasói levél készítése és nyelvtörő feladvány is. Az egynapos döntőben végig szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, és még a játékos feladatokban is - amelyeket Kurbucz Tamás programszervező vezetett - nagy küzdelem volt a versenyzők között. A Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője; Hadanich Dalma, a PLT marketing vezetője és Jánossy Gábor, a Magyar Lapkiadók Egyesületének Olvasásra Nevelési Bizottságának elnöke által alkotott zsűrinek tehát nem volt könnyű dolga. Bizonyítja ezt, hogy a harmadik helyen holtverseny alakult ki a zalakomári Lap-Ászok (felkészítő tanáruk: Bencze Margit) és a gyöngyösfalui Tolnay tollai (Virág Zsuzsa tanítványai) között. A dobogó második fokán végeztek az iszkaszentgyörgyiek (Geleszczné Czimmer Brigitta), akiket csak a Szűcs Attila vezette hajmáskériek tudtak megelőzni.

- A fogalmak összehasonlítása nagyon tetszett, és úgy éreztük, hogy jól is sikerült, míg a memóriajáték valamivel nehezebben ment, de igazából minden feladatot élveztünk - árulta el a győztes hajmáskéri csapat tagja, Kots Veronika, aki még hozzátette, hogy sokat készültek a régiós döntőre, így magabiztosan vághattak neki a vetélkedőnek.

A gyöngyösfalui csapat tagjai: Virág Noémi, Tóth Kamilla, Novák Henrietta, Béry Sára és Gömbös Luca a kislődi kalandparkban (Fotó: Aradi Virág)

A vasi, gyöngyösfalui csapat tagjai (Béry Sára, Gömbös Luca, Novák Henrietta, Tóth Kamilla és Virág Noémi) is sokat készültek a versenyre, és csak három ponttal csúsztak le a dobogó második fokáról.

Könnyű, vagy nehéz, jól sikerült, vagy kicsit elrontott feladatok ide, arany-, ezüst-, vagy bronzérem oda, búsulni egyik csapatnak sem volt semmi oka a nap végén, hiszen a feladatok közbeni mosoly az arcokon arról árulkodott, hogy már nyert, aki ott volt a régiós döntőn.

Címkék#Ladik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!