Hírek

2016.06.20. 07:45

Villámcsapás Csöngén: egy férfit mellkason ütött valami (frissítve)

Csönge - Több lakóházat érintett egy villámcsapás a Vas megyei Csöngén, egy ember megsérült. Az önkormányzat azonnali gyorssegéllyel segíti a családokat.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hatalmas csapás érte a csöngei Dózsa György utca négy családi házát hétfőn reggel – mégpedig szó szerint: egy villám ugyanis belecsapott abba a villanyoszlopba, amely az épületeket látta el elektromos árammal. Az oszlopból kimenő vezetékeken futott végig a magas feszültség, így a házakon külsérelmi nyom nem látszik, ám belül annál nagyobb a baj – tudtuk meg Nyéki Sándor polgármestertől, aki azonnal az eset helyszínére sietett. A falu első embere elmondta, hogy a villany- és gázórák teljesen tönkrementek, ezeket azonnal ki kell cserélni – a helyszínen még javában dolgoznak az E.ON szakemberei. A kárfelmérés délelőtt megtörtént, szerencsére mindegyik háznak van biztosítása.

- Ami a lakóépületek belsejét illeti, látható, hogy nemcsak a villanyórák környékét vágta szét a villám, hanem az egész elektromos kábelhálózatot is: van, ahol a fal vakolatát is ledobta a nagy erejű lökéshullám – közölte kérdésünkre a település első embere. Azt is elmondta, hogy egy fiatalember megsérült: teljesen belilult a mellkasa, ám még nem lehet tudni, mitől, így azonnal a Markusovszky kórházba szállították a mentők. Egyelőre 24 órás megfigyelés alatt van.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

Úgy tűnik, több ága is volt a villámnak, mert a melléképületek tetőszerkezete is sérült; volt, ahol levitte a cserepeket is a lökés. Egyik háznál haszonállatokat is tartanak, oda állatorvost kellett hívni, mert a sertések sokkos állapotba kerültek.

- A tűzoltók, a mentők, a kárelhárításban részt vevő szakemberek hatékonyan és gyorsan segítettek, amiben tudtak – mondta Nyéki Sándor polgármester, aki ezt a helyszínen tapasztalta. Kiderült, hogy az önkormányzat az érintett családoknak azonnal harmincezer forintos gyorssegélyt adott.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján az esettel kapcsolatban ezt a tájékoztatást adták ki: „Több lakóépületet érintett egy villámcsapás a Vas megyei Csönge településen. Az egyik épületben tartózkodó ember megsérült, őt kórházba vitték a mentők. Az érintett épületek villanyórái és elektromos vezetékei károsodtak az eset kapcsán. Az egyik épületben tűz is keletkezett, amit azonban a helyben tartózkodó személy porral oltóval eloltott. A műszaki mentést a sárvári hivatásos, a celldömölki önkormányzati, valamint a helyi önkéntes tűzoltók végezték."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!