Hírek

2016.07.11. 15:31

Négy nap alatt a Balaton körül - Horváth Niki Sziffer Gáborral tekert egy tandembiciklin

Körkép - A Vesebetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége szervezte meg idén is a Balatont kerülő kerékpárostúrát, amin a Vakvagány rovat szerzője, Horváth Niki is részt vett.

Vadas Krisztina

105-en - orvosok, nővérek, betegek és hozzátartozóik - kerekedtek fel július elején, hogy együtt kerüljék meg kerékpárral a Balatont. A túrán Horváth Niki, Vakvagány rovatunk szerzője és rendszeres kerékpáros társa, Sziffer Gábor is részt vett: ők tandembiciklin tették meg a hosszú utat.

Szerencséjükre a négynapos túra ideje alatt végig jó idő volt, így nemcsak a túrázás örömeiben és a finom ételek ízeiben merülhettek el, hanem a Balaton habjaiban is. A napi 40-50 kilométeres szakaszok után vagy közben jó hangulatú beszélgetések, fürdőzések színesítették a programot. Siófokon, Balatonlellén és Gyenesdiáson hosszabban elidőztek, ezeken a településeken voltak ugyanis az éjjeli szállások. Mint mesélték, nagyon bulis volt, igazán jó hangulatban telt a négynapos kirándulás.

Horváth Niki a túra legemlékezetesebb és egyben legnehezebb pillanatairól is mesélt nekünk.

- A balatonakali domb tett minket leginkább próbára. A résztvevők nyolcvan százaléka nem is tekert fel, inkább leszállt és feltolta a biciklit. A mi kerékpárunk nem váltott át kettesből egyesbe, mégis sikerült leszállás nélkül felmenni. Ez örök emlék marad - mesélte Niki a néha embert próbáló, mégis diadalittas pillanatokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!