Hírek

2016.07.18. 13:05

Őrült jelmezekben vonultak a vasiak a legnagyobb anime találkozóra

Az eső sem zavarta azokat a látogatókat, köztük vasiakat, akik idén is ellátogattak Közép-Európa legnagyobb anime, manga rendezvényére a budapesti Hungexpoba. A MondoCon július 16-án nyitotta ki kapuját, hogy egy egész hétvégére kicsalja szobájukból még a legmagányosabb képregényrajongókat is.

Rákos Bianka

Akár egy jelmezbál! Bármerre néztünk, mindenhol színes parókákba és látványos öltözékekbe ütközhetett a tekintetünk. Az évente négyszer megrendezett MondoCon -ra évről évre egyre több vendég érkezik. Idén nyáron az eső sajnos közbeszólt, így kevesebben látogattak a találkozóra, ám Dombi Rebeka ennek ellenére, eljött Vas megyéből.

- Ez az első anime találkozóm, bár a tömeget még szoknom kell – mondta a lány, aki egy meglehetősen egyedi jelmezt viselt – Porcelánbabának öltöztem. A ruhám és a kiegészítők is saját készítésűek, szerencsére a családtagok is nagyon sokat segítettek benne. – mutatta meg büszkén öltözékét.

Németh Dorka és testvére Réka, szintén beöltözve jelentek meg. Sajnos őket már jobban zavarta az eső, főleg a jelmezeik miatt.

- Én a Sims játéksorozatból öltöztem be egy szereplőnek, de az esővel nem számoltam. A jelmezem kartonpapírból készült ezért félek, hogy elázik – mesélte Dorka. Nővére már kicsit szerencsésebb volt.

-  A szobatársam adta az ötletet, hogy készítsek el egy minyonjelmezt. Viszonylag könnyű feladat volt, a ruhákat boltban vettem hozzá, bár a szemüvegem saját gyártmány – mondta Réka.

A jelmezek a MondoCon leglátványosabb elemei, amelyeket legtöbben saját maguk készítenek el. Természetesen verseny is dukált a jelmeztervezőknek, ahol értékes nyereményekért küzdhettek meg a nagyszínpadon. A paletta mindig színes, idén láthattunk szuperhősöket, videojáték karaktereket és még női ruhában parádézó férfiakat is. Utóbbit egyébként egyáltalán nem tartják furcsának a rendezvényen.

- A MondoCon-on elfogadjuk egymást, mindenki az lehet, ami csak akar. Ide azért jövünk, hogy a hobbijaiknak éljünk. Idén legjobban a Star Trek- és Star Wars-bemutatókat, valamint a retro konzolokat várom – nyilatkozta Sáfrány Péter, aki barátnőjével, Pilnay Margittal érkezett a találkozóra.

Péter szerint az utóbbi években a mangák és animék kicsit háttérbe szorultak a videojátékokhoz képest, bár ez nem zavarja. A játékok szerelmeseinek külön csarnok volt berendezve, hogy kipróbálhassák a legújabb kiadásokat, és összemérhessék erejüket különböző e-sportokban. A rendezvény legérdekesebb része a már említett retro videojáték kiállítás volt. A hatalmas képcsöves monitorokon bárki újra találkozhatott régi kedvenceivel, például Super Marióval vagy Pac-Mannel. Természetesen a friss programokon kívül, ugyanúgy megmaradtak a kedvencek, mint a karaoke, a táncpad, és a kerekasztal beszélgetések.

Az idei MondoCon inkább a játékosoknak kedvezett, talán a következőn a japán animációs filmek rajongóira fognak több figyelmet fordítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!