Hírek

2016.07.18. 10:20

Új őrület a Pokémon GO – Így kezdődött el Vas megyében is a szörnyvadászat!

A fél világ pokémonlázban ég! Néhány napja már itthon is elérhetővé vált az ingyenes Pokémon Go alkalmazás, amely alig egy hónap alatt hihetetlen népszerűségre tett szert. Vajon Vas megyében hol vadászhatja le a legritkább zsebszörnyeket?

Rákos Bianka

Mi is az a Pokémon Go, és mért ennyire népszerű? A Nintendo legújabb fejlesztése nem egy új ötlet, de régen váltott ki okostelefon alkalmazás ekkora visszhangot. A játék lényege, hogy valós helyszínekről gyűjtsük be a különleges lényeket, amelyeket később fejleszthetünk, ráadásul barátaink pokémonjaival is megküzdhetünk. Az alkalmazás a telefonunkban lévő GPS segítségével méri be a tartózkodási helyünket, így a vadászathoz kénytelenek vagyunk sétálni.

Halmai Dóra játékos (aki egyébként személyi edző) különösen örül a játék ezen részének hiszen fontosnak tartja a mozgást.

- Edzőként nagyon jó ötletnek tartom a Pokémon Go ezen részét, hiszen végre megmozgatja a "kockákat" is. A gyűjtögetéshez nem keveset kell sétálni és eddig csak otthonról lehetett ehhez hasonló játékokkal játszani - fejtette ki véleményét a lány.

Halmai Dóra, Karbi Richárd és Beszterczi Zoltán pokémonvadászaton: Szombathelyen sok érdekes lényt lehet elkapni
Fotó: Unger Tamás

Egy másik játékos, Karbi Richárd azonban szóvá tette, hogy a népszerűség sajnos gyakran az élmény rovására megy.

- Régóta vártam már erre az alkalmazásra, de sajnos kicsit döcögősen indul és van, hogy a szerverek megállnak a túlterheltség miatt. A játék kezelése egyébként pofátlanul egyszerű – mondta Richárd, aki szintén értékeli, hogy egy kellemes séta közben gyűjthet be zsebszörnyeket.

A játékosok szerint érdemes nagyobb városokban, például Szombathelyen keresgélni, hiszen a számtalan emléktábla, szobor és régi épület tartogat némi meglepetést.

- Ismeretszerzésre szuper a játék, hiszen elvezethet olyan szobrokhoz, táblákhoz, amelyeket eddig nem vettünk észre a nagy rohanásban. Ezeken a pontokon be tudunk szerezni némi extra pokélabdát vagy tojást amiből később kikelhet egy lény. Nemrég például, velem szemben volt egy nevezetes pont, ahol többen is megálltak telefonnal a kezükben. Összenéztünk, vigyorogtunk egymásra és megkérdeztem: Csak nem pokémonvadászat zajlik? - mesélte Dóra.

A fejlesztők egyébként számtalan, a népszerű Pokémon rajzfilmből már ismert dologra is gondoltak. A pokémonok típus szerint, napszaknak és helynek megfelelően bukkannak elő, így nem mindegy, hol és mikor indulunk keresgélni.

- A nagyobb városokban érdemes vadászni, erre a megyeszékhelyen rengeteg lehetőség van. Tetszik, hogy a fejlesztők gondoskodtak arról, hogy például a vízparton a vízi típusú, a parkokban a fű típusú szörnyek jelenjenek meg. Ha ritka lényt szeretnénk fogni az esti időszakban kell próbálkozni, ilyenkor találkozhatunk szellem típusúakkal is. - osztotta meg velünk Richárd.

Amerikában már régebb óta érhető el a játék, mint nálunk, így számtalan vicces vagy éppen bizarr történet kering a pokémonmesterekről. Volt akit kiraboltak és sajnos hullát is találtak, arról nem beszélve mennyi baleset történt játék közben. A vasi fiatalok azonban fokozottan vigyáznak magukra.

- Egyszer fordult csak elő, hogy nem vettem észre egy faágat, amely fejmagasságban lógott és nekimentem. Szerencsére ennél nagyobb baleset nem történt velem. - mondta a fiú.

A Pokémon Go sokak szerint egy nagy lépés a virtuális valóság elterjedése felé és rendkívüli élmény lehet, ha betartunk pár fontos szabályt. Ha ön is kipróbálja, mindig nézzen a lába elé, és ne menjen veszélyes helyekre! Az alkalmazás a telefon akkumulátorát is nagyon leterheli, így jó ha van nálunk egy hordozható töltő, úgynevezett "power bank". Kellemes és biztonságos vadászatot kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!