Hírek

2016.08.27. 16:08

A levendula és a szappan vezet – Tömeges vásári forgatag Savariában

Szombathely/Karnevál – Félelmetes embertömeg hömpölyög a vásárban, Szombathely szívében. Idén már több a macska, mint a bagoly a vásárfiák díszítésében. Ami nincs a 17. Savaria Történelmi Karnevál standjainál, az talán nem is létezik.

Bakos Ágnes

Textil minden formában, színben és minőségben kapható (idén is) a vasári forgatagban: ruhaként, táskaként, terítőként, kiegészítőként. Korok szerint is válogathat a vásározó, akár a római viseletet szombaton napközben is beszerezhette az esti felvonuláshoz. Bőrnemű is kínálja magát rengeteg standon: övek, táskák minden méretben és színben, meg persze szőrmék, amelyek nagyon különös ajánlatnak tűnnek a harminc fokos kánikulában.

Fotó: Bakos Ágnes

A kreatív, apró vásárfiákból sincs hiány: például virágvázaként is használható hűtőmágneseket kínált az egyik árus. (A legkülönösebb csecsebecséket külön összeszedtük >>)

Fotó: Bakos Ágnes


Hódít még mindig a kézzel natúr szappan és a levendula. Azt hiszem idén a szappan nyert 4-3-ra, ami a standok számát illeti, de lehet, hogy megér még egy kört a számolás a pontosítás miatt. Persze csak akkor, ha elfér az ember, ugyanis óráról órára nőtt az embertömeg szombat déltől. Az egyik árus azt mondta, a nap első felére sem lehet panasz, ami a nézelődést illeti, a tényleges vásárlás már más téma.

Fotó: Bakos Ágnes


Megunhatatlanok a fajátékok – legalábbis sok apróság kért és kapott tologatni való, szárnyait csapkodó pillangót például. Ezeken kívül ékszerek, régi és új könyvek, plüssfigurák, fakardok, élő és a legkülönbözőbb művirágok – minden van.

Fotó: Bakos Ágnes


A kézzel készített táskák, kiegészítők között tavaly még a bagolyminta dominált – idén fordult a kocka, a macskák kerültek előtérbe. Kicsi, nagy, vézna, egyedi vagy távol-keleti motívum, fekete, cirmos vagy vörös – mindenféle macska van. Szóval részemről „Ave felis silvestris catus” és, ha csillapodik a tömeg, megyek még egy kört a karneváli vásárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!