Hírek

2016.08.19. 13:15

Figyeljünk egymásra! A változékony időjárás miatt több lehet a baleset

A változékony időjárás miatt fokozott óvatosságra inti a rendőrség a járművezetőket. Jönnek-mennek a frontok, amelyek sokakat megzavarnak a koncentrációban, figyelmetlenebbé válnak az autósok. Továbbá a rendőrök fokozottan figyelnek az ittas vezetők kiszűrésére.

Médiaközpont

A 86-os főút Szombathelyt elkerülő szakaszán tartottak pénteken délelőtt közlekedésbiztonsági ellenőrző akciót a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

Az utóbbi időben kismértékben emelkedett a balesetek száma a megye közútjain, többségük az autósok figyelmetlensége miatt következett be. Ebben szerepet játszott a változékony időjárás is, hiszen a frontok kedvezőtlenül hatnak az autósokra, figyelmetlenebbé válnak, csökken a koncentrációképességük. A rendőrség azt kéri a járművezetőktől, hogy alkalmazkodjanak az időjárási viszonyokhoz, és fokozott óvatossággal közlekedjenek.

fotó: Médiaközpont

- Továbbra sem csökkent az ittasan okozott balesetek száma, kollégáim folyamatosan ellenőrzik és szondáztatják a járművezetőket. A célunk az, hogy minél kevesebben üljenek ittasan a volán mögé - tájékoztatott László Péter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy nem elég az autósoknak csak magukra figyelniük, hiszen sokszor mások hibáit is ki kell tudni küszöbölni. A balesetek leggyakoribb oka még mindig a gyorshajtás, valamint az elsőbbségi és kanyarodási szabályok megszegése. Többször adódott példa az utóbbi időben arra is, hogy az autósok figyelmetlenül nyitották ki járművük ajtaját, és a kerékpáros nekiütközött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!