Hírek

2016.08.27. 17:49

Kürtőskalács, kenu és hajóhinta: boldog ringatózások a karneváli Kalandvárban

Szombathely - Az általános karneváli hömpölygésben is akadnak elfáradások, amikor lassabban csordogál a délutáni tömeg mondjuk a Borok utcájában. Na, ilyenkor kell benézni az üdezöld Kalandvárba, ahol telt ház van és boldog ringatózások.

Ölbei Lívia

A Gayer-park a boldog ringatózások helye. Már az is a ringatózáshoz tartozik, hogy az ember a rövid sorbanállás közben figyelemmel kíséri az erdélyi kürtőskalács (a neve rovásírással is kinn van, biztos, ami biztos) elkészítésének begyakorolt fázisait. Az egyik fölveszi és továbbadja a rendelést, írja a blokkot, átveszi a pénzt, a másik tekeri és megsüti, a harmadik ízesíti, a negyedik celofánba csomagolja - és már mehetünk is. Kókusz, kakaó, dió és vanília; van, aki forrón szereti.

 

A Kalandvárban az az érdekes, hogy minden talpalatnyi helyen történik valami - játék, bábszínház, arcfestés -, és mégis nyugalom van a zöldben, a fák alatt. Itt napernyős kislányok selyemben-bársonyban, ott apró római harcosok, amott magasba lendül az idei attrakció: a hatalmas hajóhinta. De a Gyöngyösön is lehet ringatózni: a Gyöngyösi Weekingek várják a bátor kapitányokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!