Hírek

2016.09.28. 12:59

Csecsemőt loptak, sokallják a hét év börtönt – Másodfokon a szombathelyi ügy

Szombathely – Már kétéves elmúlt a szombathelyi kórházból újszülött korában ellopott kislány. A csecsemőrablók ügye most folytatódik másodfokon.

Bakos Ágnes

2014 júliusában történt a csecsemőrablás. Egy nő és két férfi fogott össze és elvittek egy egynapos csecsemőt a szombathelyi kórházból. Néhány óráig volt csak náluk a gyerek, részletek itt.
Idén tavasszal született ítélet első fokon a három vádlott ellen. Személyi szabadság megsértése és más bűnök is szerepeltek a vádban. A Szombathelyi Járásbíróság, dr. Farkasné dr. Diós Mária tanácsa márciusban bűnösnek találta mindhárom vádlottat.

Az első és a másod rendű vádlottat is hét év börtönre ítélték, azzal, hogy öt év után feltételesen szabadlábra bocsáthatók. A harmad rendű vádlott 200 ezer forint pénzbüntetést kapott, ő nem fellebbezett, a másik két vádlott igen. Az ügyész mindhárom vádlott vonatkozásában tudomásul vette az ítéletet.

Másodfokon a Szombathelyi Törvényszék jár el, dr. Rácz József tanácsa, csütörtökön kezdődik az ügy tárgyalása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!