Hírek

2016.09.17. 13:22

Felhőpanoráma Szombathelyről – Ilyen lehet a jövő tavasz

Szombathely – Ideért a hidegfront, de alig van hatása: csak kevéske csapadék és gyönyörű felhők a nyári melegben. A jövő tavaszra jósol szeptember 17. időjárása.

Bakos Ágnes

Az ég háromnegyedét borította felhő Szombathely felett – ezt jelentette Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője szombat délután. Délután 23 °C fölé emelkedett a hőmérséklet és a szombat hajnal sem volt hideg: 16,4 °C-ot mért az észlelő, még talaj mentén sem csökkent 15 °C alá a hőmérséklet Szombathelyen.

A hidegfront érkezésével háromszor kaptunk csapadékot, de csak mutatóba: a pénteki nap utolsó másfél órájában esett, aztán szombat hajnali hat óra körül, majd délelőtt fél tíz és tíz óra között – mutatja a meteorológiai szolgálat adatsora.

Nem mindegy, milyen időnk van szeptember 17-én, ugyanis ez tavasz jósló Lambert napja. A népi megfigyelések szerint ha Szent Lambert napja tiszta, napos, akkor az új évben száraz, napos időre lehet számítani. Viszont, ha Szent Lambert esős, akkor a következő tavasszal sok csapadékra kell számítani. Csapadéknak van még esélye: szépen rétegződtek egymás fölé a felhők.

Szombathely és Gencsapáti között, valamint a város felett is csodaszép panorámát mutatott a változatos felhősáv – megörökítettük, mutatjuk.

Fotó: Bakos Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!