Hírek

2016.09.30. 08:30

Kiutasítást és börtönt javasol a körmendi ügyészség a négy bolgár embercsempésznek

Körmend – Embercsempészés a vád a négy bolgár állampolgárral szemben, akik a nyáron próbáltak 12 afgánt Ausztriába juttatni. Budapestről indultak, Nádasd és Hegyháthodász lett a végállomás.

Bakos Ágnes

Idén nyáron, júniusban fogták el az embercsempészeket és az Ausztriába tartó afgánokat. Részletesen, videóval a vaol.hu-n már beszámoltunk az akcióról.

Ismeretlen a megbízó, akivel egyeztették az utat – tájékoztatott a Vas Megyei Főügyészség.

Fotó: police.hu

Budapesten várta három személyautó a 11 afgán férfit és az ugyancsak afgán állampolgárságú nőt. Összesen négyszáz eurót fizettek azért, hogy a bolgárok Ausztriába vigyék őket. Június 5-én kora hajnalban indultak Budapestről, reggel már Vas megyében voltak. A körmendi rendőrök bejelentést kaptak arról, hogy Hegyháthodász külterületén, a 76-os főút mellett három autóból több személyt láttak kiszállni, akik a közeli erdőbe mentek. Elfogták az úti okmány nélkül Ausztriába tartó afgánokat és a négy embercsempészt is, őket Hegyháthodászon és Nádasdon.

A vád „vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés". A Körmendi Járási Ügyészség szabadságvesztést javasol, és azt, hogy utasítsák ki Magyarországról a négy bolgár embercsempészt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!