Hírek

2016.09.29. 11:12

Most tankoljon - Drasztikus áremelést hoz az október!

A dízel ára bruttó tíz, a benziné bruttó öt forinttal emelkedik szombattól, október elsejétől. A drasztikus drágítás oka a jövedéki adó emelése.

Bakos Ágnes

A dízel ára 342 forint lesz literenként, országos átlagban október 1-jétől. A benzin ára 338 forintra emelkedik. A tíz-, illetve ötforintos drágítás oka az, hogy most érvényesítik a jövedéki adóemelést. Várható, hogy a bruttó nagykereskedelmi árváltozást egy az egyben érvényesítik a kiskereskedelemben, vagyis a benzinkutaknál.

Illusztráció: Szendi Péter

Szombatig Vas megyében a legolcsóbb gázolaj 314 forint, a legdrágább 362. Az előbbit az egyik sárvári, az utóbbit egy szentgotthárdi kútnál mérik. Ezekhez az árakhoz számolhatunk tíz forintot októbertől, a többi vasi kút ára pedig a két szélsőség között van.

Benzint október 1-jéig 319 forintért adnak a legolcsóbban Vas megyében: egy kámi kútnál kerül ennyibe. A legdrágább benzin most 348 forint, egy szombathelyi töltőállomásnál adják ennyiért. Várhatóan mindkét szélsőséges árhoz hozzáadhatunk szombattól öt-öt forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!