Hírek

2016.09.10. 09:35

Vasi segítség a testvérmegyének

Vas megyei mesteremberek térítésmentesen varázsolták újjá a dévai Téglás Gábor Líceum auláját. A festők és segítőik Ikervárról és Győrvárról utaztak a Hunyad megyei városba.

Réz Zoltán

Vas megye és Hunyad megye együttműködése újabb szakaszba érkezett, tájékoztatta lapunkat Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Az ikervári, a győrvári önkormányzat közreműködésével, a megyei önkormányzat koordinálásával vasi szakmunkások és segítőik utaztak Dévára, ahol a Téglás Gábor Elméleti Líceum auláját festették ki. A vasi mesterek ily módon járultak hozzá az intézmény működési körülményinek javításához. Ikervárról hatan, Győrvárról négyen vállalkoztak a feladatra, s a csapathoz csatlakoztak jánosháziak is. A festékeket és az eszközöket ők vitték magukkal, az állványzatot helyben kapták. Az utazás, illetve a kint tartózkodás költségeit az érintett magyar települések önkormányzatok állják, a festők pedig térítésmentesen végezték el a munkát. Marton Ferenc elmondta, azt tervezik, hogy a következő években folytatják ezt a munkát, mígnem teljesen rendbe teszik az épületet.

Vas megyeiek keze nyomán újult meg a dévai intézmény aulája Fotó: Gáspár-Barra Réka

Az eseményről beszámolt Arad-Hunyad-Krassó-Temes megyei internetes portál, a Nyugati Jelen is. A portálnak nyilatkozott Fehér Ferenc ikervári polgármester, aki aktív részese volt a szervezésnek és a kivitelezésből is kivette a részét. Elmondta, hogy fontosnak tartják, hogy önkéntes tevékenységükkel segítsenek az intézménynek. A munka mellett a lehetőségek szerint igyekeznek megismerni a helyi nevezetességeket is. Az ikerváriak testvér települési együttműködést kialakítani Csernakeresztúrral, Győrvár pedig Piskivel igyekszik partneri kapcsolatot kiépíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!