Hírek

2016.10.05. 18:25

Egy kastély és csodás tettek - Két országos pályázaton voltak sikeresek a Váci iskola diákjai

Szombathely - Milyen egy kastély-élmény? Miben nyilvánul meg a segítőkészség? Rajzokkal válaszoltak a gyerekek.

Bakos Ágnes

- Ha elmegyünk valamilyen helyre kirándulni, akkor én szeretem megörökíteni a dolgokat, és utána visszanézni - indokolta a telefonos fotózást mutató festményét Kiss Nóra. A Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákja a Forster Gyula Központ pályázatán volt sikeres. Egy félreértés nyomán a középiskolások kategóriájában ért el különdíjat - számolt be Vörös Lívia. Egy másik sikerre is büszke a rajztanár, hiszen több diákja is szerepelt a Tilma Gyermekművészetért Alapítvány nemzetközi gyermekrajz pályázatán. Az idei volt a tizenegyedik ilyen pályázat Csodás tettek címmel. A gyerekeknek a mindennapok során tapasztalt, átélt eseményeket kellett bemutatni, együttérző és segítőkész emberekről. - Úgy gondolom, hogy a gyerekeknek is fontos segíteni az időseken, és ők is képesek erre - indokolta a munkáját Finta Borbála.

Kiss Nóra díjnyertes alkotása, ilyen számára egy kastély-élmény

- Egy anyuka olvasott fel a beteg gyerekének a képen. Azért rajzoltam, mert sok olyan gyerek van, akiről nem gondoskodnak a szülei vagy árvák - mondta Németh Zsuzsanna a saját alkotásáról, a motivációjáról.

Finta Borbála, Vörös Lívia tanárnő, Kiss Nóra és Németh Zsuzsanna
Fotó: Szendi Péter

- A hatvani pályázat számomra a legfontosabb. Rangos és nemzetközi, régi az ismeretség, nagyon színvonalas programmal várnak minket mindig - összegezte Vörös Lívia. Munka közben számoltak be a legutóbbi sikereikről a vácisok. Újabb pályázatra készültek: a téma hazánk és az Európai Unió. Borbála menekültek segítését ábrázolta, Nóri és Zsuzsa focimeccsen láttatja az európai kapcsolatokat. Lehet, hogy újabb díjnyertes alkotások készültek?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!