Hírek

2016.10.27. 18:44

Lépjen be velünk a megszépült körmendi színházterembe!

Körmend - Örömteli pillanatok részese lehetett az a mintegy négyszáz ember, aki bejutott a megújult színházterem ünnepélyes átadójára csütörtökön.

Markó Petra

A régóta várt esemény egyben a Körmend ünnepnapjához kapcsolódó programsorozat nyitó mozzanata is volt. Egészen vasárnap estig ugyanis rendezvények sora várja az érdeklődőket a Szabadság téren és a Batthyány-kastély környékén. Az apropó a várossá nyilvánítás 772. évfordulója.

- A színház mindig is a kultúra fellegvára volt a településen. Az elmúlt időszakban rögös utat járt be, de most új korszak kezdődhet. Ez egy olyan hely, ami a történelem viharaiban megmaradt és mindig a helyiek rendelkezésére állt - húzta alá ünnepi köszöntőjében Bebes István, Körmend polgármestere.

A város folyamatosan dolgozott azért, hogy a Batthyány-kastély épületegyüttesének részeit tartalommal töltse meg. Ennek következő lépése a főépület teljes felújítása lesz.

- A színház lényege: közös térben, közös időben megélni önmagunkat és azt, hogy egy közösséghez tartozunk. Mi, körmendiek egy közösséghez tartozunk, és ezt a közösséget szeretnénk a jövőben kiszolgálni - zárta szavait a városvezető.

- Vitathatatlan, hogy miért van  szükség  hazánk egyik legpatinásabb  kastélyának rekonstrukciójára - méltatta a beruházást  V. Németh Zsolt, a térség  országgyűlési képviselője.

A helyiek közül sokaknak kötődik emléke ehhez a színházhoz, akár nézőként, akár fellépőként. Kalandos útja volt: volt lovarda, katonai főhadiszállás, kosárlabdapálya, és most hosszú ideje a kultúra fellegvára. Mindezek együtt még értékesebbé és különlegesebbé teszik, ami megerősíti a hozzá való ragaszkodást.

- A beruházást a kormány 500 millió forinttal támogatta. Tette ezt azért, mert a kultúra érték, amire minden magyarnak vigyáznia kell - hangsúlyozta Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára. Fontosnak tartják, hogy a kultúra, annak ápolása minél erősebb legyen és minél nagyobb hagyományokkal, rendelkezzen. Hozzátette: csak így lehet jövője a nemzetnek.

Az ünnepi gálaest további részében Körmendről elszármazott, helyi kötődésű művészek, valamint a településen működő művészeti csoportok produkcióit nézhette meg a nagyérdemű a korszerű fény- és hangtechnikával felszerelt színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!