Hírek

2016.10.20. 10:56

Öt és fél évet kapott a fegyveres rabló – Körmenden sebesítette meg áldozatát

Körmend, Szombathely – Öt és fél évet ül börtönben a férfi, aki Komlóról busszal utazott Körmendre, hogy kiraboljon egy házat. Nem zavarta, hogy otthon volt a lakó, súlyosan megsebesítette. Majdnem kétmilliót kell fizetnie: az a bűnügyi költség. Nem fellebbezett.

Bakos Ágnes

Tavaly decemberben történt a bűneset. A férfinek nem volt pénze, úgy döntött, bűncselekményből szerez magának. Komlóról Körmendre buszozott, itt kiválasztott egy családi házat, ahová a kerítésen keresztül bemászott. Otthon volt a lakó, a hívatlan látogató egy kilenc centis késsel megfenyegette és követelte a pénzét. Volt lélekjelenléte az áldozatnak: azt mondta, a kocsiban tartja a pénzét, kicsalta az udvarra a támadóját.

Amint az udvarhoz értek, dulakodtak, hasba szúrta a támadó a sértettet. Nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett a körmendi sértett, csak azért nem került életveszélyes állapotba, mert tompítani tudta a szúrást. A késelő elmenekült a helyszínről. A Szombathelyi Törvényszék, dr. Varga Roland tanácsa úgy döntött: öt és fél évet kell börtönben töltenie a vádlottnak, az előzetesben töltött időt beszámítják.

Nem kevés a bűnügyi költség: 1 millió 900 ezer forint, azt a vádlott fizeti. Nem fellebbeztek az ítélet ellen, így az jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!