Hírek

2016.11.01. 17:00

Főhajtás a hősi halottak előtt Herényben

Szombathelyen a herényi városrész hősi halottaira emlékeztek a Béke téren álló világháborús emlékműnél.

Vadas Krisztina

Az eseményt a Gothard Jenő Általános Iskola tanulóinak műsora tette még meghittebbé: a diákok verset szavaltak, énekeltek a felszólalások között.


A városrész lelkipásztora, Molnár Szabolcs atya mondott beszédet, és könyörgött a harctereken elesett hős testvérek lelki üdvéért. Kérte az Urat, hogy adjon nekik megnyugvást az örök békességben, majd a megemlékezőkkel együtt imádkozott értük.


Koczka Tibor alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője megemlékező beszédet tartott a hősökről. – Bazsó Lajos, Bödör Mihály, Kálmán István, Nardai Lajos, Szanyi József vagy Tausz György, csak hogy néhány herényi hős katona nevét említsem – sorolta Koczka Tibor. – Az ő élettörténetük a hazaszeretetről, az országunk védelméről, a bajtársi kitartásról, a családhoz és a szülőföldhöz való hűségről szólt, hiszen kötelességüknek érezték a haza védelmét. Ezért emlékezünk a két világháború herényi hőseire. Ez egy olyan kötelességünk, amely belülről, a szívünkből kell, hogy fakadjon. Nem hagyhatjuk, hogy feledésbe merüljön a 44 herényi áldozat neve – emelte ki az alpolgármester.

Fotó: Unger Tamás

A megemlékezés végén a diákok közreműködésével mécseseket és koszorúkat helyeztek el az emlékműnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!